Polako, ali sigurno svi smo znatiželjni kakva nas godina očekuje posle ove u kojoj smo došli do polovine. Hoće li 2014. godina Konja biti bolja ili lošija?

Svaka godina u kineskom kalendaru se iščekuje sa dužnom pažnjom. U kineskoj astrologiji jedan znak vlada celom godinom, pa tako 2013.- tom godinom vlada Zmija, a 2014.-tom godinom će vladati Konj. O tekućoj godini sam već pisala i govorila u članku Kakva će biti 2013. za svaki zodijački znak?

drvoPored zodijačkog znaka, svakom godinom vlada i jedan od 5 elemenata. 2014. će tako biti godina Drveta, pa je to zapravo godina Drvenog Konja. Poslednja godina Drvenog Konja bila je 1954. jer se ciklus u kome se ponavlja ista kombinacija znaka i elementa ponavlja svakih 60 godina. Godina Konja je svaka 12-ta godina, ali Drvenog Konja svaka 60-ta.

U Feng Shui praksi i kineskoj astrologiji bitno je znati da su u upotrebi 2 kalendara, i to lunarni i solarni. Lunarna kineska Nova godina, odnosno godina Konja će početi 31. januara 2014. i trajaće do 38. februara 2015. Solarna godina uvek počinje 4. februara, pa će tako i naredna početi 4. februara 2014.

Globalno posmatrano, autoriteti kineske astrologije najavili su da nam od 2008. do 2014. ne slede baš previše dobre godine. Tako bi naredna godina, uopšteno gledano, trebala da bude poslednja u ovom lošem astrološkom periodu elemenata. Naravno, ovu prognozu ne možemo jednoznačno preneti na neku osobu jer je ona zapisana u njenoj kineskoj natalnoj karti. Za svakog pojednica je najbitnije i najzanimljivije kako se vladajući element svake godine (u slučaju 2014. je to Drvo) i znak godine (Konj) slažu sa njegovom kineskom natalnom kartom da bi znao šta da očekuje od dolazeće godine. Da bi odredili koliko će 2014. godina biti povoljna za nekoga, potrebno je uporediti kinesku natalnu kartu date osobe sa kartom 2014. godine – Analiza kineske natalne karte za 2014. godinu.

ikonica-konjHajde da ipak malo zavirimo u narednu godinu. Koji znak će imati najviše sreće? To će svakako biti Konj. Zato svi vi rođeni 1954., 1966., 1978., 1990., 2002. počnite da zamišljate i radite na tome šta zaista želite jer ćete to u narednoj godini moći ostvariti lakše nego inače.

„Govoreći o opštim osobinama, ljudi rođeni u znaku Konja su aktivni, energični, nezavisni, vole slobodu, umeju da se obuku jer imaju stila i ukusa, iznad svega su seksi i daju sve za ljubav. Konj je od svih znakova kineskog zodijaka najviše yang. Najbolje se slaže sa Tigrom i Psom, a najmanje sa osobama u znaku Pacova.“

ikonica-pacovPacov je znak sa najmanje sreće naredne godine.

U centru zbivanja u narednoj godini je ljubav koja je bila naglašena i 2012., i 2013. godine.

srce-2Šta čeka ostale kineske zodijačke znakove u 2014. godini i koje se to zanimljivosti kriju za svakoga u narednoj godini moćićete da pročitate u članku o godišnjem kineskom horoskopu za 2014. koji ću objaviti u narednom periodu.

Do tada, pratite Lili Tanili i pored razmišljanja pređite u akciju jer jedino tako možete ostvariti svoje snove.

Ostavite komentar