Jedna žena za ceo život. Ideal koji se javio sa hrišćanstvom i postao san mnogih žena, ali zato noćna mora većine muškaraca. Da li bi poligamija rešila ljubavni energetski disbalans?

Poligamija u staroj Kini

Vratimo se malo u istoriju. Zaključak je da jepoligamija-u-kini ljudsko društvo kroz vreme više bilo poligamno, nego monogamno i da za muškarca zapravo nije život jedna žena. Poligamija znači da jedan muškarac javno ima više žena, venčanih, harem ljubavnica, mnogo robinja, kako god. Svi su znali jedni za druge. Niko se nije krio. Nisu trebali da smišljaju gomilu laži svaki dan. Islamska religija i danas dopušta ovaj model uređenja bračnih zajednica.

Da li bismo uz poligamiju bili srećniji? U kineskoj tradiciji, odakle Feng Shui potiče, poligamija je bila opšte prihvaćena. Prva venčana žena je imala prioritet i veća prava od ostalih žena. E sad, da li samo kao forma ili je ona bila prva u srcu tog muškarca, nećemo saznati. Brak je vekovima bio ekonomska kategorija, a ljubav se počela spominjati u neko skorije vreme. Baš zbog poligamije, do danas je opstalo  Feng Shui znanje kako zadržati muškarca. “Omađijati ga, da vidi samo vas” – volim da kažem u šali prijateljicama. Da ne bude nesporazuma, ponoviću da je Feng Shui znanje o upravljanju energijama, a ljubavni odnosi se mogu objasniti odnosom energija koje nose različite osobe.

Svedoci smo ogromnog broja razvoda. Zato ne znam šta će se desiti svima onima koji su se zakleli na večnu ljubav (i u krevetu) sve do groba jednoj ženi, venčanjem u crkvi. Racionalno posmatrajući suština problema je sledeća: uopšte na Zemlji postoji manji broj muškaraca i neminovno u uslovima monogamnih zajednica, veliki broj predatora, žena koje očajnički i po svaku cenu žele da ugrabe muškarca. U stara vremena, mudriji vladari od ovih današnjih političara ovaj problem su rešili poligamijom. Verovalo se da je za ženu bolje da bude i druga, treća žena, nego da ostane neudata. Danas živimo u monogamnom društvu u kome većina muškaraca ima bar jednu ljubavnicu pored venčane žene. Dešava se da imaju i decu sa ljubavnicama što znači da takvi odnosi traju veoma dugo. Zbog toga svi lažu, kriju se i žive nesrećno, i muškarci i sve njihove žene. Pitam se da li bi nam možda bilo korisnije da smo imali referendum o poligamiji, nego poslednje izbore.

Da li bismo kao društvo bili uspešniji i produktivniji da se oslobodimo 3-burmetog balasta zvanog “prevara, preljuba” i otvoreno prihvatimo realnost? Energija u prostoru bi sigurno bila čistija. Sigurno bi se uštedela ogromna količina vremena koje žene provedu sa svojim drugaricama pričajući šta je on rekao, uradio, mislio, uhodeći ga na društvenim mrežama, preko prijatelja, poznanika, komšija. Zamislite da svu tu energiju usmerite na neki rad, umni ili manuelni. Svanulo bi svima, i muškarcima i ženama, zato što bi uvek oni koji tako osećaju i žele, mogli svoj život da provedu sa jednom ženom ako im je ona toliko posebna, a oni koji osećaju drugačije ne bi morali da se kriju i lažu.

savremena-poligamijaZaista sam se mnogo toga naslušala kao astrolog dugi niz godina. Kao rezultat mi se javila jedna rečenica koju ću od sada, pa nadalje govoriti prijateljima kada ćaskamo, “Reci mi samo ono što bi rekao i da smo u većem društvu”. Dragi muškarci, kada vas neka žena više uzbudi dok priča, nego druga žena dok vodite ljubav sa njom, vreme je da razmislite o razvodu, a poligamija bi nas sigurno oslobodila, kao pojedince i kao društvo. Bar je to moje mišljenje.

Problem ženskog orgazma ćemo razmotriti neki drugi put, naravno sa metafizičkog i Feng Shui stanovišta. Možda vam Feng Shui onda postane zanimljiviji ako do sada nije bio.

Ovaj video snimak je primer poligamnih porodica koje u svetu žive normalno. Ova porodica u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je inače poligamija zakonom zabranjena, već decenijama živi normalno i ne tiče ih se šta ostatak sveta misli o njima. U njoj jedan muškarac ima 3 žene i ukupno 24 dece. Žene su dobrovoljno stupile u poligamni brak. Snimak je na engleskom. Vredi poslušati iskustva ove porodice, ali naravno svako ima pravo na svoje mišljenje.

Ostavite komentar