Postoje mesta na kojima nije dobro dugo boraviti, a kamo li izgraditi kuću ili poslovnu zgradu. To su mesta sa geopatogenim zračenjem.

Geopatogena zračenja su štetni uticaji po ljude koji dolaze iz dubine zemlje kao planete, a uzrokuju ih pre svega podzemne vode, pukotine u Zemljinoj kori, naslage ruda i minerala itd. Moguće je ih detektovati raznim mernim uređajima, ali i samim pažljivim posmatranjem tla. Uzimaju se u obzir u Feng Shui praksi kao jedan od činilaca kvaliteta prostora.

kraveKRAVE

Poznato je da će krave na ispaši uvek izbegavati geopatogene zone.

MRAVINJACI

mravGeopatogena zona je sigurno na mestu gde su mravinjaci.

pasPSI

Sledeći kojima ne prijaju negativni uticaji iz zemlje su psi. Nikada neće izabrati takvo mesto, a ako su nekoliko godina primorani na budu na takvom mestu bilo da su vezani ili da imaju kavez, oboleće.

bebaBEBE

Mala deca, a pre svega bebe su osetljiva na zračenja i ako vam se dete konstantno okreće u krevecu i zauzima neku drugu pozu od one u koju ste ga vi namestili možete biti sigurni da je to zbog geopatogenog zračenja. Zato pomerite i okrenite krevetac.

macka-i-zmijaMAČKE I ZMIJE

Neki izbegavaju loša zračenja zemlje, dok ih neki baš vole i idu ka njima, a to su mačke i zmije.

Mačka će uvek odabrati mesto koje za nas ljude nije povoljno, kao i zmije pogotovo za formiranje svojih legla.

BILJKE

mrtvo-drvoZemljište koje nema bujnu i lepu vegetaciju, tamo gde trava ili cveće neće da raste je takođe nepovoljno, odnosno predstavlja jednu od tačaka sa geopatogenim zračenjem.

Životinje instinktivno osećaju i znaju određene prirodne zakonitosti, a čovek je kroz vreme pokušavajući da sve naučno shvati i dokaže izgubio prirodno urođene sklonosti da razume šta mu priroda govori. Zato naučite da posmatrate životinje i biljke oko sebe jer će vam one nepogrešivo ukazati na geopatogene zone.

Ostavite komentar