Najveća greška u praktičnoj primeni Feng Shui-ja je u tome što se polazi od primene simbola, a ne od kineske astrologije i nečije kineske natalne karte.

Sedim pre neki dan u frizerskom salonu. Nova frizerka, moja stara očekivanja i iznova probuđena nada u stvarno dobru frizuru.

Posmatram salon “Feng Shui očima” kao novi prostor u kojem sam se našla. Prepoznatljivi znaci neke primene Feng Shui-ja u vidu slonova, bambusa itd. Krupni Feng Shui promašaji sa druge strane.

Dovoljno krupni da mogu reći da Feng Shui nije ni primenjen.

Navedeni predmeti (slonovi, bambusi …) spadaju u simbole u Feng Shui teoriji i praksi. Feng Shui je bogat sistem znanja koji se sastoji od:

  • kineske astrologije
  • raznih škola i pravaca
  • simbola, koji se dele na:
    • simbole zaštite
    • simbole dobre sreće
  • moći uma i značaja podsvesti itd.
O svemu ovome najkvalitetnije znanje na srpskom jeziku možete dobiti pohađanjem Lili Tanili trogodišnjih Feng Shui studija
 Za one koji nemaju toliko vremena za učenje i dopisni kursevi su odličan i prihvatljiv način da nauče osnovne činjenice.

Područje simbola je šlag na torti u Feng Shui praksi.

Dolaze poslednji i:

 1. najmanje su bitni

2. bez njih se može.

Upravo tako, dobro ste pročitali.

Feng Shui se uči godinama i predstavlja posebno zanimanje u mnogim zemljama.

Svi nedostaci primene Feng Shui-ja koje sam pomenula, ako se pitate koji su, odnose se na deo grada u kojem se taj frizerski salon nalazi, zatim neposredno okruženje objekta, raspored i oblik prostorija, poziciju vrata i prozora, orijentaciju u odnosu na strane sveta, razmeštaj ogledala kojih ima zaista mnogo u ovom salonu, ali su ona nezaobilazna i u drugim frizerskim salonima. Zatim je tu pogrešna boja samog salona.

Da bi sve zaista bilo po Feng Shui pravilima, neophodno je uraditi Analizu poslovnog prostora i na osnovu toga dati konkretna uputstva šta gde i kako postaviti.

Uz sve navedeno jedan slon i bambus zaista nisu dovoljni da bi to bio Feng Shui. Na našim prostorima smo godinama živeli i bez Feng Shui-ja. Odrasli smo bez njega, naši preci ga nisu primenjivali pa smo živi, recimo da bi neko rekao. Jeste tako i “sve može, ali to nije Feng Shui” kao što stoji na mom sajtu.

Feng Shui vam daje onu neopisivu lepotu postojanja, daje vam jedan novi pogled na stvarnost i povezuje vas sa prirodom na jedan suptilan način.

Polazna tačka u primeni Feng Shui-ja jeste kineska astrologija i to vaša kineska natalna karta. Nije dovoljno da znate kineski znak u kojem ste rođeni jer u kineskoj astrologiji jedan znak vlada celom godinom za razliku od zapadne astrologije gde se 12 znakova zodijaka smeni u roku od godinu dana, znači mesečno.

Instant kultura koje smo i svi mi trenutno deo, ipak nije prihvatljiva u slučaju Feng Shui-ja. Nema lakih rešenje, nema prečica. Zbog velike moći, Feng Shui je nekada bio privilegija kineskog dvora i malog broja ljudi. Danas je dostupan svima koji žele da ga uče i praktikuju. Feng Shui treba znati, ne treba verovati jer Feng Shui nije religija već univerzalni zakon naše planete koji deluje i bez toga da li neko u njega veruje ili ne.

Ukoliko volite simbole, pratite Lili Tanili besplatni elektronski magazin jer u svakom broju imate opisan po jedan važan Feng Shui simbol. Prijavite se što pre je izlazi svakog 15-tog u mesecu.

Samo da znate, frizura je uprkos lošem Feng Shui-ju salona bila odlična zbog toga što se nova frizerka i ja slažemo po kineskoj astrologiji. Nekima možda Feng Shui nije bitan, ali je ipak kineska astrologija polazna tačka u učenju i primeni Feng Shui teorije i prakse za one kojima jeste bitan.

Ako želite da saznate svoju kinesku natalnu kartu, da analizirate svoj poslovni prostor ili imate neko drugo pitanje za mene, javite se na moj email.

Ostavite komentar