Holivudska diva, Liz Tejlor ostavila je neizbrisiv trag u svetu filmske i pozorišne umetnosti koji se mogao nazreti i u njenoj kineskoj natalnoj karti,ali i na njenom licu.

Elizabet TejlorElizabet Tejlor (Elizabeth Taylor) (27. februar 1932. – 23. mart 2011.) bila je englesko-američka glumica, filmska diva, zvezda kakvih danas u Holivudu nema.

Rođena je u godini Vodenog Majmuna i času Govečeta po kineskom kalendaru. Vodeni Majmun

Pojavila se na filmu prvi put sa deset godina i na filmskom platnu, kao i u javnom životu ostala punih 60 godina. Dobila je dva Oskara, nagradu za životno delo i mnoge druge nagrade. Nakit joj je bio najveća strast, a glamutozan stil života zaštitini znak. Udavala se 8 puta, od toga za Ričarda Bartona 2 puta. Elizabet je bila Yang Zemlja po ličnom elementu u kineskoj astrologiji. U njenoj kineskoj natalnoj karti pojavljuje se jaka naznaka bogatstva koje je i stekla bilo kao najplaćenija glumica svoga vremena, ali i kao neko čiji su filmovi punili bioskopske blagajne.

Međutim, za osobe kojima je lični element Zemlja, velike količine novca mogu biti kobne jer negativno utiču na njih. Poznate su njene bolesti zavisnosti počev od alkohola do hrane. Voda kao element godine rođenja (Vodeni Majmun) je pojačala osećajnost koja je mogla biti uzrok njenih problema u životu. Prizvuk negativnih taloga nam daje zvezda u njenoj kineskoj natalnoj karti pod nazivom Agresivni mač. Elizabet je glumila i u pozorištu. Majmun kao njen kineski horoskopski znak dao joj je pre svega neobičnost i jedinstvenost, a Yang Zemlja kao lični element da ide svojim putem i da se ne obazire na mišljenje drugih (odbila je 2003. da prisustvuje dodeli Oskara zbog rata u Iraku!).

U stilu svog zodijačkog znaka Majmuna i Vode koja ju je obdarila dobrim retoričkim sposobnostima, u nastavku slede neke od njenih originalnih izjava:

Uspeh je sjajan dezodorans. Ukloni sve ranije smradove.

Ako je neko toliko lud da mi ponudi milion dolara za jednu sliku, ja svakako nisam toliko luda da to odbijem.

Uvek sam spavala samo s čovekom s kojim sam u braku. Koliko žena bi moglo to da kaže?

Majka mi je pričala da osam dana po rođenju nisam otvarala oči, a kad sam ih konačno otvorila, prvo što sam videla bio je verenički prsten. Tako sam se upecala.

(izvor: Večernje Novosti)

„Mojim životom upravljaju strasti, uvek sam to priznavala“, rekla je Elizabet jednom prilikom. Nije ni čudo što ju je zbog slobodnih scena u filmu “Kleopatra“ Vatikan proglasio bludnicom.

Dok su njene vršnjakinje izigravale žene iz Stepforda, Liz je sledila svoje ambicije u karijeri i nizala muževe kad razvod nije bio ni blizu prihvatljiv kao danas. Zaista je bila žena ispred svog vremena.

„Lekcija koju od nje možemo da naučimo jeste da ako onaj kog želimo misli da nismo dovoljno lepe ili mlade za njega, treba jednostavno da ga oteramo“.

„Ne kukaj nad propalom vezom“ – čuveni savet koji je slavna glumica dala kad se radi o raskidima, trebalo bi da bude vodilja svim ženama: “Sipaj sebi piće, stavi karmin i saberi se.”

Igraj po svojim pravilima, društvo zanemari.
„Nije mi cilj da budem obična domaćica. Nisam, niti bih to ikada mogla biti“, naglasila je Liz jednom prilikom. I imala je pravo, jer je bila sve samo ne obična.

(izvor: Kurir)

Možda niste predodređeni da postanete svetski poznata ličnost kao što je bila Liz Tejlor, ali u svakoj osobi leži snaga kojom može da ostvari svoje snove ako radi na tome. Nemojte lutati. Ne dozvolite da vam život prođe u propuštenim prilikama. Analiza vaše kineske natalne karte otkriva i oblasti koje vam mogu doneti najviše novca i uspeha u životu. Saznajte ih što pre i usmerite život u pravom smeru!

Želite da saznate kako se uspeh Liz Tejlor očitava i na njenom licu? Naučite da prepoznajete karakter i čitate sudbinu sa lica osobe i vi. Prijavite se na dopisni kurs: Čitanje sudbine sa lica!

Ostavite komentar