Mark Zuckerberg (Mark Cukerberg) rođen 15. maja 1984. je čovek koji je meni, a sigurna sam i vama promenio život jer je idejni tvorac i vlasnik Facebook-a.

Web stranica uz koju se radujemo, plačemo, zaljubljujemo ali i razvodimo okuplja najrazličitije ljude. Danas Facebook broji preko 1,317 milijardi korisnika (podatak od 23. jula 2014.) iz svih zemalja sveta, a procenjuje se da se dnevno na ovu društvenu mrežu registruje prosečno 60.000 ljudi.

Mark je osnovao Facebook 2004. godine isključivo kao društvenu mrežu namenjenu studentima Harvarda, da bi se za samo nekoliko godina mreža proširila na ceo svet.
Ideju za Facebook je dobio u vreme studija na Harvardu dok je uvrštavao slike u dnevnike koji su se zvali, verovali ili ne Facebook.

Mark Zuckerberg je rođen u godini Drvenog Pacova po kineskom kalendaru i u času Govečeta.

Pacov je jedan od znakova koji previše misle ali to u ovom slučaju nije bilo loše. Voli novac, status i moć. Po duši je izrazito takmičarski znak. Američki magazin “Time” uvrstio je Marka u najuticajnije ljude u svetu 2008. godine u kategoriji “Naučnici i mislioci” i to na visoko 52. mesto od 101 što je zaista po meri i ukusu jedne osobe rođene u kineskom znaku Pacova. Isti časopis ga je 2010. proglasio za “ličnost godine”.

Vratimo se Markovoj kineskoj natalnoj karti da vidimo šta mu je dalo takav uspeh.
Markov lični element u kineskoj astrologiji je Yang Zemlja. Yang Zemlja je snažan lični element i daje veliku snagu osobi. Najbolji uticaj ovog ličnog elementa je zaista vredan u smislu toga da daje osobi sposobnost da se dugo pamti po nečemu. Osobe sa ovakvim ličnim elementom umeju da deluju na druge oko sebe kao ogroman udar energije i da izazovu veliku pažnju što Facebook zaista i jeste uradio.

Markov lični element novca jeste vezan za komunikacije, a šta je Facebook nego sredstvo online komunikacije među prijateljima. Procenjuje se da Facebook vredi trenutno oko 192 milijarde dolara (podatak od 25. jula 2014.). Znak velikog i u početku neočekivanog bogatstva se vidi u kombinaciji znakova u Markovoj kineskoj natalnoj karti. Svako od nas ima kinesku natalnu kartu i pored kineskog znaka u kome smo rođeni, tu su još 3 znaka koji daju ton našoj ličnoj sudbini.

U ovom slučaju dolazi na videlo puna snaga Plemićke zvezde u kineskoj astrologiji. Ova zvezda je najbolji ali zaista najbolji uticaj koji pojedinac može imati u karti ili ako je nema u karti, onda može prolaziti kroz period Plemićke zvezde. Ono što Marku daje ovaj uticaj jeste znak Ovce. Podsetićemo se da se ideja za Facebook Marku pojavila 4. februara 2003. godine, inače u godini Ovce. Dupliranjem uticaja, znači godina Ovce i period Ovce u Markovoj karti samo je dalo veću verovatnoću dešavanja. U kineskoj astrologiji “jedna lasta ne čini proleće”, pa tako ni samo jedan pokazatelj nam nije dovoljan. Dan 4. februar 2003. je bio dan Yang Zemlje po kineskom kalendaru, znači isti kao Markov lični element.

Uz još zaista mnogo detalja iz kineske astrologije i Markove karte, na kraju bih mogla reći da Facebook nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Moji prijatelji se dele na one koji obožavaju fejs i one koji ga uporno ignorišu. Gde vi spadate?

Ostavite komentar