Sa stanovišta Feng Shui teorije i prakse, zdravlje je neizostavni aspekt, o kojem stalno treba voditi računa.

Kao što prilagođavamo svoj prostor i svoje aktivnosti energetskim strujanjima, isto tako moramo prilagođavati svoje telo i svoj duh. Zbog toga Kineska Tradicionalna Medicina zauzima tako bitno polje istraživanja kod svakog učitelja Feng Shuija.

Poznato je da mirisi pobuđuju određena čula i samim tim aktiviraju energiju u nama i prostoru. Iz tog razloga, aromaterapija igra bitnu ulogu u našem svakodnevnom životu. Danas su nam sa svih strana dostupna razna eterična ulja, mirisni štapići i sveće, ali poreklo i kvalitet mnogih su diskutabilni, te je samim tim i njihov efekat sporan.

Tokom svojih istraživanja upoznala sam devojku koja se aromaterapijom bavi godinama. Ivana Milunović je, iz ljubavi prema prirodnoj nezi tela, kreirala aromakozmetiku „Klementina“.  Imala sam priliku da probam kreme, losione, šampone i sapune iz ove mirisne kolekcije i mogu vam reći da su ispunili sva moja očekivanja.

Egzotični mirisi su mi omogućili da svakodnevnu negu pretvorim u aromaterapiju,dok sam eterična ulja koristila u svakodnevnim ritualima čišćenja prostora. Kako sam konačno pronašla proizvode koji meni lično odgovaraju, mogu da se usudim da iste preporučim i vama.

U saradnji sa Ivanom i zahvaljujući njenom velikom poznavanju aroma, kreirala sam za vas nekoliko paketa koji će biti dostupni preko Lili Tanili prodavnice i Lili Tanili eMagazina.

U daljem tekstu pročitajte ceo intervju sa Ivanom.

Ljubav prema aromaterapiji i stav da svaka koža zaslužuje individualnu negu, inspirisali su me da kreiram svoju liniju  kozmetike „Klementina“

Ivana, šta te je motivisalo da pokreneš svoju liniju aromakozmetike „Klementina“?

Na prvom mestu me je motivisala lična potreba. Oduvek sam bila veliki zaljubljenik u egzotične mirise, parfeme, kremice… Pa sam tako tragajući za onim pravima pronašla i svoj istinski poziv.
Ljubav prema aromaterapiji i stav da svaka koža zaslužuje individualnu negu su me inspirisali da kreiram aromakozmetiku „Klementina“.
U početku sam samouko krenula sa pravljenem proizvoda, uživajući u radu sa prirodom i na samoj sebi kroz nju. Vremenom sam svoje znanje uobličila kroz različite seminare i radionice koje sam pohađala u Francuskoj a i kod nas.

Osim što neguješ „Klementinice“, takodje se baviš i edukacijom, šta bi mogla da kažeš o tome?

Nakon seminara u Francuskoj počela sam radionice aromakozmetike da vodim i u našem regionu. Dopada mi se da prenosim svoje znanje svima koji bi želeli sami da kreiraju svoju kozmetiku. Radionice obično traju jedan dan i tokom iste se stiče osnovno znanje za proizvodnju preparata za ličnu higijenu kao što su sapuni, kremice, tonici, deodoransi.

Pored radionica, organizovala sam mnoge seminare u prirodi. Oni traju tri do četiri dana, zavisno od sezone i uslova, i na njima se direktno na terenu uči o celom procesu proizvodnje aromakozmetike – od biljaka do ulja pa na kraju do gotovih proizvoda.

Ove godine održavam seminar na farmi Smilja u Bosni i Hercegovini, u Čapljini, a planirana su gostovanja i po mnogim festivalima prirode širom regiona.