Poklanjanje vereničkog prstena je ustaljena praksa širom sveta, ali nije svejedno kakvog prstena. Pogrešan broj kamenčića u prstenu može umesto zbližavanja dve osobe da prizove neku treću. Zato je uvek bolje znati, nego ne znati Feng Shui pravila vezana za venčanja i brak.

Jezik simbola koristimo češće nego što smo ga svesni. Svoje značenje ima i sve oko nas, samo ako malo obratimo pažnju. Možemo ih zvati slučajnosti, sinhronicitet, polje znakova i slično. Više o ovome možete naučiti u Lili Tanili studijskom programu. Recimo jedan primer sledi. Kada sam ja bila zaista mala devojčica, u mom komšiluku se desila veridba. Još tada je razbijen parfem na vereničkoj večeri smatran veoma lošim znakom. Slučajno ili ne, do braka nikada nije ni došlo jer je veridba raskinuta.

Običaj vezivanja buduće mlade vereničkim prstenom je kod nas zaista rasprostranjen.

Ponekad ni brilijant u njemu ne može da ubedi neku devojku da se veri za dotičnog momka. Ako prsten ne može, može Feng Shui

…ali o tome neki drugi put.

Prsten je svakako predstavnik elementa Metala u Feng Shui teoriji i praksi. U zapadnoj astrologiji prsten je pod upravom planete Saturn, koji ako se malo prisetite časova geografije, je i jedina planeta koja ima planetarne prstenove koji mu daju na prvi pogled lako prepoznatljiv izgled.

Tih prstenova ima 7, a znamo da je 7 bitan broj kako u zapadnoj astrologiji, tako i u našim životima. Recimo 7 dana u nedelji, oko 7 godine nam ispadaju mlečni zubi itd. Stari narodi su na brak gledali kao na obred inicijacije. Brak je i jedna od svetih tajni ili čin preobraženja u hrišćanstvu.

Kada materijalni svet koji vidimo zamislimo i kao polje energije, onda nam navedeno ima malo više logike. Sve nam nešto govori. Pitanje je da li vidimo i dobro tumačimo znakove. Mi u Feng Shui teoriji i praksi gajimo stav da je bolje nešto sprečiti nego lečiti. Zbog toga veliku pažnju pridajemo svemu što vidimo, koga sretnemo, šta čujemo i još mnogo toga.

Momenat kada nam je dostupan neki datum, pa smo u stanju da tumačimo i kinesku natalnu kartu trenutka ili osobe, značenje nam postaje još jasnije.

Iz ovog ugla gledanja, jako je važno kakav verenički prsten će momak pokloniti devojci. Naravno, ne govorimo ovde o ceni i skupocenosti, nego o značenju simbola. Dobar dizajn uvek ide uz dobar Feng Shui. Bilo bi savršeno da je prsten neki zaista moćan i pozitivno stilizovan simbol.

Treba izbegavati:

  • oštre forme,
  • isprekidane linije dizajna,
Zatim treba obratiti pažnju:

  • na simbolizam brojeva recimo kamenja ako se pojavljuju u prstenu,
  • kao i na boju kamenja,

Nešto najgore jeste da se u vereničkom prstenu pojave 3 kamena jer to uvek najavljuje pojavu treće strane u braku i to kad tad.

Još ako se u kineskoj natalnoj karti devojke pojavi ovakvo znamenje, situaciju treba shvatiti zaista ozbiljno. Feng Shui jeste moćan da se ovakva postavka prevažiđe ali samo i ponavljam samo, uz adekvatno znanje. Uz paran broj kamenčića u prstenu nikada nećete pogrešiti.

Boja kamenja je takođe obuhvaćena analizom kineske natalne karte ženske osobe. O burmama, kao i o venčanju u stilu dobrog Feng Shui-ja možete naučiti više ako se prijavite na Lili Tanili dopisni kurs “Feng Shui za venčanja”, nešto zaista jedinstveno i nešto što morate imati ili pokloniti nekome ko će stati na “ludi kamen”.

Ostavite komentar